غذا و شیرینی جات سنتی اصفهانی ها

 اصفوون غذا

برخی زیباترین شهر ایران را اصفهان میدانند و سعی می کنند حداقل چند سال یک بار به آنجا سری بزنند. بعضی عاشق غذاهای سنتی این شهر هستند مثل بریان. بریان اصفهان خیلی معروف و لذیذ است. با ما سری به غذاهای سنتی این شهر بزنید.

غذاهای استان اصفهان جزو خوشمزه‌ترین غذاهای محلی ایران است. در این مقاله می‌خواهیم شما را با بهترین غذاهای محلی مردم این خطه آشنا کنیم:

بریون

ذبالبا

یکی از معروف‌ترین غذاهایی که در استان اصفهان تهیه و طبخ می‌شود، بریونی است. این غذای سنتی و لذیذ، نه تنها در اصفهان، بلکه در سراسر ایران از شهرت و محبوبیت زیادی برخوردار است. گردشگران داخلی و خارجی نیز، هنگام سفر به این شهر زیبا و دوست‌داشتنی حتما از این غذای خوشمزه میل می‌کنند. مردم استان اصفهان برای تهیه‌ی بریونی از گوشت سردست و قلوه‌گاه، پیاز، نعناع خشک، روغن، نمک، فلفل و زردچوبه، دارچین، زعفران سائیده شده و کشک استفاده می‌کنند. در استان اصفهان در کنار بریانی، مقداری جگر سفید پخته و چرخ شده، آب‌گوشت تهیه شده از بریانی، کشک، نان سنگک، ریحان و یک پارچ دوغ خنک قرار داده و میل می‌کنند.

یخمه ترش

011-1

یخمه تُرُش یکی از غذاهای سنتی استان اصفهان است که متاسفانه امروزه در مقیاس بسیار کم، توسط مردم این استان تهیه و طبخ می‌شود. این غذای محلی به دلیل داشتن مقدار فراوانی از میوه‌هایی مانند پر زردآلو، به و آلو از غذاهای بسیار مقوی و مفید محسوب می‌شود. مردم این استان با ترکیب گوشت گوسفند، به، آلو، پر زردآلو، برنج، نمک، شکر و زردچوبه، این غذای لذیذ و خوش‌مزه را تهیه می‌کنند. مردم استان اصفهان، یخمه ترش را با نان سرو می‌کنند.

کباب مشتی

09-1

یکی دیگر از غذاهای محبوب و لذیذ استان اصفهان که از طرفداران بسیار زیادی نیز در بین مردم این استان برخوردار است، کباب مشتی نام دارد. غذایی که طعمی ملس دارد و معمولا با نان سرو می‌شود. این غذای لذیذ با ترکیبی از آرد نخودچی، زردک یا هویج، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سرکه، شیره و ادویه‌های خوش‌عطر، تهیه می‌شود.

کله جوش (کالا جوش)

غذایی بسیار خوشمزه و مملو از کلسیم و پروتئین است که به عنوان یکی از غذاهای سنتی و محلی استان اصفهان شناخته شده است. البته این غذای مغزی در استان‌های دیگری مانند همدان و سیستان و بلوچستان به عنوان غذای اصلی تهیه و طبخ می‌شود. ماده‌ی اصلی کاله‌جوش، کشک است که طعم مطبوعی به این غذای محلی می‌بخشد. مردم استان اصفهان برای تهیه‌ی آن از گوشت چرخ‌ کرده، گردو، کشک، آرد، پیاز، نعناع خشک، نمک، فلفل، زردچوبه و آب استفاده می‌کنند. البته اضافه کردن گوشت در این غذا اختیاری و با توجه به ذائقه‌ی افراد خانواده صورت می‌گیرد. گاهی اوقات مادر خانواده، مقداری سیر نیز به کله‌جوش اضافه می‌کند. مردم استان اصفهان این غذای مفید و لذیذ را با نان سرو می‌کنند.

حلیم بادمجان

حلیم‌بادمجان غذایی بسیار مقوی و دوست‌داشتنی است که در بین مردم استان اصفهان محبوب و پرطرفدار به شمار می‌آید. معمولا روش‌های مختلفی برای تهیه‌ی این غذای لذیذ و خوشمزه وجود دارد که هرکدام طعم و عطری فوق‌العاده خواهند داشت. مردم استان اصفهان این غذای سنتی و محلی را با استفاده از گوشت سردست یا گردن، کشک، پیاز سرخ شده، سیر رنده شده، بادمجان سرخ شده، نعناع داغ، زعفران، نمک، فلفل و برخی از ادویه‌های دلخواه تهیه می‌کنند. البته در برخی از خانواده‌های این استان، در تهیه‌ی حلیم‌بادمجان از عدس یا لوبیا سفید نیز استفاده می‌شود؛ در فصول سرد سال، حلیم‌بادمجان لذیذ با نان، بسیار دلچسب به نظر می‌رسد.

قیمه ریزه

یکی دیگر از غذاهای سنتی و دوست‌داشتنی استان اصفهان، قیمه‌ریزه نام دارد. این غذا معمولا برای وعده‌ی ناهار تهیه و مصرف می‌شود. مقداری سبزی‌خوردن به همراه پیاله‌ای ماست یا ترشی، در کنار این غذا بسیار لذیذ و دلچسب به نظر می‌رسد. مردم استان اصفهان برای طبخ این غذای سنتی از گوشت گوسفند چرخ شده‌ی بدون چربی، پیاز رنده شده، آرد نخودچی، پیاز سرخ کرده، گوجه‌فرنگی، نعناع خشک، روغن، نمک، فلفل و برخی از ادویه‌های مورد علاقه‌ی اعضای خانواده استفاده می‌کنند. البته می‌توان به جای استفاده از گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی را جایگزین کرد. اکثرا این غذا همراه سبزی‌خوردن تازه و ماست سرو می‌شود.

کوکو قندی

کوکو قندی که این‌ روزها بسیار کم‌تر از گذشته توسط آشپزان استان اصفهان طبخ می‌شود، یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی این استان به شمار می‌آید. غذایی که بیشتر توسط مادربزرگ‌ها و خانم‌های خانه‌دار قدیمی، با دست‌پخت‌های عالی و بی‌نظیرشان، تهیه می‌شود. مزه‌ی این غذای سنتی، کاملا متناسب با اسمش بوده و از طعمی شیرین و دلچسب برخوردار است. آشپزان استان اصفهان کوکو قندی را با استفاده از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ، زعفران، شکر، گلاب و جوهر لیمو طبخ می‌کنند. اگر مهمان مردم دوست‌داشتنی استان اصفهان شدید، حتما روش تهیه و پخت آن را جویا شوید. مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.

آش سماق

غذایی ترش با شیرینی محبت مادر خانواده، آشی بی‌نظیر و خوشمزه را برای اعضای خانواده‌ به ارمغان خواهد آورد که به آش سماق معروف است. این غذا از دیگر خوراکی‌های سنتی و محبوب استان اصفهان قلمداد می‌شود که در فصل سرد سال، در مقیاس زیادی توسط خانواده‌های این استان تهیه و میل می‌شود. مردم استان اصفهان برای طبخ آش سماق از آرد برنج یا برنج خرد شده، سماق خشک، گوشت چرخ‌ کرده، سبزی، پیاز، روغن، نمک و فلفل استفاده می‌کنند. عطر و طعم این غذای سنتی بسیار مطبوع و دلچسب است و به شما پیشنهاد می‌کنیم، در سفر به استان زیبا و دیدنی اصفهان، حتما از آش سماق میل کنید.

حلیم ماش و قمری

در بین غذاهای سنتی استان اصفهان، حلیم و آش‌های متنوع بسیاری وجود دارد. این غذاهای سنتی علاوه بر خواص و فوایدی که برای بدن انسان دارند، انرژی و کالری مورد نیاز بدن را نیز فراهم می‌کنند. همچنین طعم دوست‌داشتنی و لذیذ انواع حلیم و آش، از دلایل محبوبیت و مصرف بالای آن‌ها به شمار می‌‌آیند. حلیم ماش و قمری استان اصفهان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و از طرفداران بسیاری برخوردار است. مردم این استان برای تهیه‌ی این غذای سنتی از کلم قمری، گوشت، برنج، سبزی قمری (جعفری، تره، شوید، ترخون، مرزه و شنبلیله)، نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین و ادویه‌ی کاری استفاده می‌کنند. کلم قمری به دلیل داشتن کلسیم، آهن، ویتامین c و کربوهیدارت‌ از جمله مواد مفید و مورد نیاز بدن محسوب می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما از حلیم ماش و قمری مخصوص استان اصفهان میل کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *