معرفی غذاهای سنتی قزوینی ها

قزوین

قزوین در بین رشته کوه های البرز مرکزی و کوه های رامبد و خرقان محصور شده است. سفر کردن به این شهر، روزهای بسیار زیبا و خوشی را برایتان به ارمغان می آورد. همچنین در این شهر، غذاهای سنتی بسیار خوشمزه ای میتوان خورد.

قیمه نثار

یسی

قیمه نثار، از محبوب‌ترین و در عین حال معروف‌ترین غذاهای سنتی استان قزوین محسوب می‌شود. کم‌تر گردشگری است که وارد این استان شده و به چشیدن طعم و مزه‌ی این غذای لذیذ نپردازد. غذایی که اکثرا، هنگام برپایی مهمانی‌های بزرگ خانوادگی، ایام عید، دید و بازدید و مراسم و تشریفات مهم توسط میزبان انتخاب و برای میهمانان عزیز، سرو می‌شود. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی قیمه نثار از برنج آب‌کش،گوشت گوسفندی، خلال پرتقال، پیاز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه‌فرنگی و برخی از ادویه‌های خوش‌عطر و خوش‌طعم که به ادویه‌ی مخصوص قیمه نثار معروف هستند، استفاده می‌کنند. آن‌ها معمولا این غذا را همراه با سبزی خوردن و ماست سرو می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم هنگام سفر به این شهر زیبا، حتما این غذای بی‌نظیر و منحصربه‌فرد بومی را امتحان کرده و از طعم فوق‌العاده‌ی آن لذت ببرید.

کوکو شیرین

031

یکی دیگر از غذاهای بومی استان قزوین که مملو از ادویه‌ها و چاشنی‌های معطر است. مردم این استان معمولا این غذا را در کنار غذاهای دیگر میل می‌کنند. غذایی شیرین و بسیار پرطرفدار که نشان‌دهنده‌ی علاقه‌ی آن‌ها به انواع خوراکی‌های شیرین و تنقلاتی همچون آجیل و … است. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی این غذای لذیذ از سیب‌زمینی، زعفران، تخم مرغ، ماست، روغن، پودر هل، آرد، شکر و گلاب استفاده می‌کنند.

شیرین‌پلو

073

غذایی سنتی با طعمی شیرین، تلخی هر پیامد یا خستگی برجای‌مانده از یک روز سخت کاری را از تن هر انسانی بیرون می‌برد. مردم استان قزوین برای تهیه‌ی این غذای لذیذ و دوست‌داشتنی از برنج، خلال پرتقال شیرین شده، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، کره، سیب‌زمینی و سینه‌ی مرغ استفاده می‌کنند.

دُیماج

041

دُیماج یا دُگماژ، از دیگر غذاهای سنتی استان قزوین است که اغلب در فصل گرم تابستان تهیه و میل می‌شود. این خوراکی جالب، با ترکیبی از تکه‌های نان لواش خشک، پنیر، خیار، سبزی خوردن، گردو، پیاز داغ، زردچوبه و در صورت تمایل هندوانه تهیه می‌شود. از نکات جالب توجه در مورد این غذای سنتی می‌توان به نحوه‌ی میل کردن آن اشاره کرد. مردم قزوین برای خوردن دیماج از دستان خود برای لقمه کرن استفاده می‌کنند و پس از شکل دادن به لقمه‌ی دلخواه، آن را میل می‌کنند. البته برخی دیگر با کمک استکان کمر باریک برای لقمه گرفتن دیماج بهره می‌برند.

آش دوغ قزوین

یکی از آش‌هایی که مختص استان قزوین بوده و به عنوان غذای سنتی و بومی این استان، به شمار می‌رود. در واقع یکی از راحت‌ترین آش‌هایی است که هر کدبانوی ایرانی می‌تواند آن را تهیه کند. طعم پیازداغ و سیرداغ در کنار گوشت قلقلی، بسیار عالی و دوست‌داشتنی به نظر می‌رسد. مردم استان قزوین در تهیه‌ی این آش سنتی، وسواس زیادی در انتخاب مواد اولیه به خود راه نمی‌دهند و اغلب از موادی مانند نخود، لوبیاقرمز، عدس، برنج، سبزی آش، دوغ چکیده، پیاز داغ، سیرداغ و نعناداغ استفاده می‌کنند. البته گاهی‌اوقات ممکن است بنابر سلیقه و ذائقه‌ی آشپز و افراد خانواده، موادی به این آش اضافه یا از آن کسر شود. آن‌ها پس از طبخ آش دوغ، گوشت‌ قلقلی‌های سرخ شده را روی آن ریخته و سرو می‌کنند. توصیه می‌کنیم که اگر به استان قزوین سفر کردید، از این آش فوق‌العاده و لذیذ، نوش جان کنید.

آش ماش پیازو

نوع دیگری از آش‌های سنتی در استان قزوین به شمار می‌آید. مردم استان قزوین، برای طبخ این آش خوشمزه و لذیذ، علیرغم تمام آش‌های تهیه شده در سراسر جهان، از سبزی استفاده نمی‌کنند. مواد اصلی اولیه در تدارک آش ماش پیازو را برنج آشی، عدس، ماش، لوبیاقرمز، لوبیاچشم‌بلبلی، گوشت، پیاز، دارچین، پیازداغ، نمک و فلفل تشکیل می‌دهند. شاید طبخ آش بدون سبزی، بدور از تصور باشد؛ ولی درست کردن و چشیدن این غذای لذیذ، خالی از لطف نخواهد بود.

جوجه بروستد

شاید نتوان از جوجه بروستد، به عنوان غذای سنتی یا محلی استان قزوین یاد کرد؛ اما قطعا این غذای بسیار لذیذ، از محبوب‌ترین و رایج‌ترین غذاهایی است که توسط مردم این استان مصرف می‌شود. غذایی تهیه شده از مرغ که همراه یاران همیشگی‌اش سیب‌زمینی سرخ کرده، سوپ شیر، نان باگت و خیارشور میل می‌شود. آن‌ها جوجه بروستد را شب و به عنوان وعده‌ی غذایی شام، مصرف می‌کنند. شاید به نظر نرسد، اما از راحت‌ترین غذاهایی است که تهیه‌ی آن، زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.

دکتر سلام

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *